Όλοι έχουμε ακούσματα από τον κοινωνικό μας περίγυρο του τύπου … «είπα να δώσω μία δεύτερη ευκαιρία» ή «κατά βάση δεν είναι τόσο κακός/η» ή «που θα βρω άλλο άνθρωπο να εμπιστευτώ»… και διάφορα ομοειδή.
Και η ερμηνεία πίσω από όλες αυτές τις δηλώσεις υπάρχει στην νευροβιολογία μας που λέει ότι αφενός εξοικειωνόμαστε με το γνωστό και γνώριμο και αφετέρου μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η μνήμη μας, όντως προστατευτική, «διαγράφει» τα μελανά σημεία που στιγμάτισαν την πορεία της σχέσης μας, και ανασύρει τις όμορφες, ρομαντικές και τρυφερές στιγμές που ζήσαμε μαζί. Αναρωτιέμαι όμως…
Τελικά τι ισχύει και ποιο είναι το κίνητρό μας να επανέλθουμε σε κάτι που στο παρελθόν αποδείχτηκε λίγο ή μικρό ή όχι αυτό που περιμέναμε; Οι άνθρωποι αλλάζουν όταν οι ίδιοι νιώσουν την ανάγκη να αλλάξουν. Επιθυμείς μία αλλαγή στον εαυτό σου και κατ επέκταση στις σχέσεις σου; Κλείσε τώρα μία μισάωρη αναγνωριστική συνάντηση μαζί μου άνευ κόστους Όταν το δικό τους «Γιατί» σημάνει καμπανάκι και νιώσουν ότι καλό θα ήταν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους και την συμπεριφορά τους προκειμένου να βιώσουν αυτό που εκείνοι επιθυμούν. Προτού λοιπόν επιλέξουμε να δώσουμε το πράσινο φως σε μία επανασύνδεση καλό θα ήταν να κάνουμε αυτές τις πέντε ερωτήσεις στον εαυτό μας:
Είναι η δύναμη της συνήθειας και του οικείου;
Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι « ο ορισμός της ανοησίας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα». Προτού λοιπόν ανάψουμε το «πράσινο φως» σε μία επανασύνδεση ας σκεφτούμε τι διαφορετικό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ώστε να ζήσουμε και μία διαφορετική χαρούμενη και υγιή σχέση. Comments are closed.
|
Πέγκυ Μουζάκη
Όραμά μου είναι να βλέπω γυναίκες με αυτοπεποίθηση, δυναμική, και εσωτερική ισορροπία. Άρθρα
|
Υπηρεσίες |
Μέθοδοι θεραπείας |
|